Principis

COHERÈNCIA

Evitem la contradicció segons la qual els nostres diners poden estar finançant projectes contradictoris amb els nostres principis ètics i socials (com ara la indústria armamentista, les centrals nuclears, el dúmping social, l’explotació infantil, els règims dictatorials, l’expoliació ambiental, etc.).

Els estalvis i altres recursos econòmics aportats pels nostres socis es destinen a finançar projectes amb un clar contingut social.

PARTICIPACIÓ

Fem de la participació de les entitats sòcies i dels socis i sòcies col·laboradors en la política de l’entitat un dels nostres trets distintius. Pretenem, per tant, recuperar el control dels nostres estalvis i recursos econòmics i promoure l’autogestió financera.

PRINCIPI DE TRANSPARÈNCIA

Apliquem una transparència absoluta en la gestió de l’entitat, tant en la concessió de préstecs com en les inversions.

Tota entitat sòcia i tot soci o sòcia col·laborador sap perfectament per a què serveixen els seus recursos.

SOLIDARITAT

Les entitats sòcies i els socis i sòcies col·laboradors sabem que els nostres diners contribueixen a construir una economia més humana i solidària.

REFLEXIÓ

Reflexionem contínuament sobre els principis que han d’orientar la nostra acció. Entenem el comportament ètic com a procés i repensem racionalment els valors que han d’orientar la nostra acció, i ens adaptem als valors i principis que considerem més justos i prioritaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s